Първоначално публикувано от clever
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
комплект носачи за 156
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщениеЗа горни носачи ако говорим, бихте ли обяснили кога е правилен и кога неправилен монтажа, колега.
Не се срамувам да кажа че сгреших
Колегата Ферарист е написал правилният начин за смяна на носачите!Last edited by clever; d.m.y г., 09:43.
Comment
-
Тампоните на горните носачи не превъртат ли? Ако е свален горния носач заедно с детайла за който се хваща амортисьора - купето и се монтира горния носач и затегне, после цялата зглобка се качи къде е проблема? На долния носач кои тампони превъртат? Аз виждам само 1 който е отлят и може да преварти, тези към предния мост са си с металните подложки и е все тая как ще ги затегнеш?
Comment
-
След обстойно проучване, установих че два сервиза са ме подвели с информацията за правилният монтаж на носачите! Признавам че като продавач на носачите не бях много наясно как точно стоят нещата с монтажа и сляпо се доверих на подадената ми информация!
Колегата Ферарист е написал правилният начин за смяна на носачите!Last edited by clever; d.m.y г., 09:43.
Comment
-
Моето мнение - няма значение как ще се монтират носачите, нито горните нито долните.........
При горните ако се сваля цялата лапа, болта си се стяга в нормално положение, все пак никой не е толкова малоумен да си закара предварително носача в неудобно положение и после да го затегне - а и хората са го описали просто тука - http://www.alfaworkshop.co.uk/alfa_w...lacement.shtml никой не споменава за това че колата трябва да е на земята - все пак ако се загледа човек в работния диапазон на движение на горния носач ще види че има доста голям ход нагоре и надолу.......
Пак по мое мнение е категорично неприемливо болтовете на долния носач да се затягат при спусната кола(изключвам болта на вилицата на амортисьора и този на самия амортисьор)........никой не прави окачване с идеята че то трябва да се стяга в работно положение, а на подемник......тва първо......
Второто е че при леко разхлабени болтове самия носач може да "ходи" напред назад по дължината на колата с около 2-3 мм......на самите болтове има нещо като удебеление което уж да центрира нещата, но тва изобщо не е така, щом без дори да се напрягам успях натискайки с ръка гумата напред да затегна болтовете на носача.......измерих разстоянието между гумата и купето, и след това охлабих болтовете и натиснах гумата на обратно и пак ги затегнах.......около 4-5мм разлика имаше.........
Това ще рече че при най - лошото стечение може да има разминаване на лява и дясна гума с 1 см да речем само от болтовете.......
Не коментирам кой как ги стяга, но всеки който иска да го прави както трябва гледа тия неща.......
Всъщност сега като се замисля би ми било много интересно да видя как някой който няма подемник който вдига колата стъпила на гумите си, я пуска нта земята с незавити болтове и после ги затяга отдолу......"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Мъкаааа, мъка... Правилно е това което е написал Феро и нищо друго. Специално за предницата на 156/147/GT е така.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщениеБрей че сте бързи бре, естествено е колегата с носачите пише небивалициеле па за горните носачи. Въпросните носачи имат друга болка, ноооо.. за това друг път, за 300лв. толкова.
Колегата Ферарист е написал правилният начин за смяна на носачите!
Comment
-
Първоначално публикувано от clever Покажи съобщениеСлед обстойно проучване, установих че два сервиза са ме подвели с информацията за правилният монтаж на носачите! Признавам че като продавач на носачите не бях много наясно как точно стоят нещата с монтажа и сляпо се доверих на подадената ми информация!
Колегата Ферарист е написал правилният начин за смяна на носачите!Има само две мнения по въпроса – грешното и моето!
Comment
-
Първоначално публикувано от etrovskii Покажи съобщениеНапиши го още 10 пъти"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеНадали е нужно, никой не се е родил научен......а и все пак тука се обменя информация......Така е ! Напоследък, малко са хората, които си признават като са сгрешили
Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщениеТака е ! Напоследък, малко са хората, които си признават като са сгрешили
апък колко алфи сте купили от мене,и ве чета тука
Има само две мнения по въпроса – грешното и моето!
Comment
-
Първоначално публикувано от etrovskii Покажи съобщениеНапиши го още 10 пъти
Някой от модераторите може да ги забърше за да не се натрапват!
Comment
-
Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщениеСега само не ми казвай, и че се казваш Цецо
Comment
Comment